Home / Opstalverzekering voor Bedrijfspand – Beste Zakelijke Verzekering

Opstalverzekering voor Bedrijfspand – Beste Zakelijke Verzekering

Het verzekeren van jouw bedrijfspand

Bedrijfspanden kunnen ook beschadigd raken. Dus daar zijn ook verzekeringen voor. De kosten van zo'n pand kunnen veel hoger oplopen dan een woonhuis. Verder kan het verliezen van een bedrijfspand ook het verliezen van een bedrijf betekenen. Dit betekend dat de werknemers hun baan verliezen. Dus dat laat wel zien hoe belangrijk het is om een bedrijfspand te verzekeren. In de opstalverzekering voor een bedrijfspand zit niet alleen het hoofdgebouw maar ook garages en schuren.

Verzekerde waarde

Bij deze panden wordt er met een verkoopwaarde of herbouwwaarde gewerkt. Het verschil met een huis is dat er hiervoor een expert langs komt. Doordat er met een expert gewerkt wordt heb je niet te maken met onderverzekering. Denk eraan dat je na verbouwing de expert weer langs laat komen om de waarde aan te passen.


Indexclausule

Het kan zijn dat de kosten van bouwmaterialen omhoog gaan. Dan word de herbouwaarde dus hoger. Het is ook mogelijk om hier rekening mee te nemen in je opstalverzekering. Dat heet de indexclausule. Dat betekend dat elk jaar de waarde omhoog af omlaag gaat volgens het indexcijfer voor bouwkosten. Het indexcijfer is een bepaling van de prijs ten opzichte van de vorige prijs.

Vergader ruimte