Home / Verzekeren Scheuren In de Muur of Stucwerk met Opstalverzekering

Verzekeren Scheuren In de Muur of Stucwerk met Opstalverzekering

Verzekeren tegen scheuren in de muur met een opstalverzekering

Er is geen exacte methode om te bepalen hoe ernstig een muurscheur is zonder een expert in te huren om de muur te onderzoeken, maar u kunt de scheur en het omliggende gebied analyseren om te bepalen of het waarschijnlijk een oppervlaktevlek of een groter probleem is. Woningen meestal vestigen zich tijdens de eerste maanden en zelfs jaren na de bouw, dus kleine muurscheuren zijn waarschijnlijk. Gekloofde scheuren, scheidingen en horizontale kraaklijnen kunnen er echter op wijzen dat de problemen ernstiger zijn.

Horizontale scheuren

Om te bepalen hoe ernstig een muurscheur kan zijn, is het het beste om de vorm van de scheur en de richting waarin deze op de muur loopt te onderzoeken. Als de scheur verticaal is en begint in de buurt van de top waar de muur en het plafond samenkomen, kan het een teken zijn dat de scheur is ontstaan toen de fundering zich vestigde na de bouw. Verticale scheuren hebben dezelfde richting als gipskarton, waardoor ze over het algemeen minder ernstig zijn. Als de scheur horizontaal is of onder een hoek van 45 graden loopt, kan dit betekenen dat er een ernstiger probleem is, zoals ernstige funderingsverschuiving of waterschade. Oppervlaktescheuren kunnen vaak worden gerepareerd met gipskit, schuurgereedschap en een frisse verflaag. Ernstigere scheuren vereisen meestal professionele hulp om de precieze oorzaak te achterhalen en kunnen een reconstructie omvatten om verdere schade te voorkomen.

Trap scheuren

Bruine muur met een scheur in het middenEen trap scheur barst lijkt op een trap en loopt zowel verticaal als horizontaal over de muur. Het continue patroon volgt meestal de voeg- of cementlijnen tussen sintels. Volgens Almost Home zijn scheuren in trappenhuis in funderingswanden van sintels – meestal in onvoltooide kelders – het gevolg van bodemsanering onder het midden van de muur. De enige manier om te weten of het probleem ernstig is, is door een ingenieur in te huren om grondtesten en kernproefproeven uit te voeren om te bepalen welke reparaties nodig zijn.

Deuren en ramen

Een andere manier om de ernst van een muurscheur te testen is het openen en sluiten van binnendeuren naar slaapkamers en badkamers en beoordelen of de deuren blijven hangen. Als dat zo is, zorg er dan voor dat het plakken niet het gevolg is van verf, defecte hardware of gebarsten hout. Als je vaststelt dat er niets de draaiende beweging van de deur belemmert, kan dit een teken zijn van een gematigde tot ernstige funderingswissel, wat vaak leidt tot scheuren in de muur. Volgens MSN Real Estate zouden kleverige deuren erop kunnen wijzen dat het frame is gedraaid door een verschuifbaar huis. Als je aan de bovenkant van een kleverige deur een zichtbare opening ziet waar het deurframe tegenaan loopt en je ziet licht door schijnen, dan kan dat ook een ernstig nederzettingsprobleem signaleren, wat vaak resulteert in grillige, horizontale scheuren op nabijgelegen muren.

Zichtbare Nagels

Bestudeer het wandoppervlak rond de scheur en zoek naar nagelkoppen of schroefkoppen die zichtbaar kunnen zijn op het oppervlak van de muur. De spijker of schroef heeft de gipsmuur misschien niet beschadigd, maar heeft waarschijnlijk weggetrokken van de houten tap onder de gipsmuur. Dit fenomeen staat vaak bekend als “nagelpop” of “nagelpop” en kan duiden op structurele problemen. Nagelpopjes worden vaak geassocieerd met ernstigere muurscheurtjes en zijn vaak een signaal voor een significante beweging van de gipswand.

Andere problemen aan je woonhuis verzekeren.

Naast scheuren in je muur zijn er nog ontzettend veel andere dingen die fout kunnen gaan met je huis. Bedenk maar eens wat er zou gebeuren als er brand uit breekt. Of iemand probeert in te breken en sloopt daarbij je hele deur. Voor deze zaken wil je een goede opstalverzekering hebben afgesloten. Wie dekt deze schade allemaal? Dat, en alle andere vragen over opstalverzekeringen staat hier.