Home / Nieuws / Een zwembad installeren is duur en er komt een hoop bij kijken.

Een zwembad installeren is duur en er komt een hoop bij kijken.

De reële kosten van het
bezit van een zwembad

Aangezien de zomer er over een paar maandjes weer is, zit je misschien dagdromend over het zetten in een zwembad of het kopen van een woning met een achtertuin zwembad. Op die manier kunt je een duik nemen en afkoelen in je eigen zwembad wanneer de stemming toeslaat, laat staan de kinderen in de auto stapelen op een hete zomerdag of jockeying voor ruimte bij een gemeenschappelijk zwembad.


Maar voordat je erin duikt (snap je hem?), moet je eerst eens kijken naar de financiële gevolgen van een zwembad.


Kosten vooraf

Als je van plan bent om een bad te installeren, wees dan bereid om je portemonnee te openen. PK Data meldt dat de gemiddelde kosten van een residentieel zwembad op de grond vorig jaar 25.000 euro bedroegen. Verwacht niet om al dat geld terug te verdienen wanneer je je huis te verkopen in de toekomst, waarschuwt Sabine H. Schoenberg, een huisverbeteraar en oprichter van SabinesHome. com. "Het is niet iets dat voor veel mensen waardevol is," zegt ze. "Net zoals er mensen zijn met positieve gevoelens ten opzichte van zwembaden, zo zijn er mensen met negatieve gevoelens. Ik zou nooit een pool in als speculatieve bouwer stoppen".


Als je besluit om verder te gaan met een zwembadinstallatie, stelt Schoenberg voor om goed na te denken over de plaatsing van het zwembad in je tuin. "Als het in een verre hoek ligt, gaan mensen het bad niet gebruiken," zegt ze. "Je moet kijken naar het natuurlijke daglicht als het door het huis gaat. Ik denk niet dat het een goed idee is om een  bad in een donkere, schaduwrijke plek te plaatsen. Ze stelt ook voor om een installateur te vinden die een garantie van vijf jaar biedt, en niet slechts een garantie van één jaar.


Onderzoek de voorschriften van je stad of gemeente rond zwembaden.

"Elke stad krijgt zijn eigen definitie van een ‘zwembad', vaak gebaseerd op zijn grootte en waterdiepte," zegt Loretta Worters, woordvoerder van het Insurance Information Institute, een brancheorganisatie die verzekeringsinformatie aan het publiek verstrekt. "Als het zwembad dat je wilt kopen voldoet aan de definitie, dan moet je voldoen aan de lokale veiligheidsnormen en bouwvoorschriften. Dit kan de installatie van een hek van een bepaalde grootte, sloten, dekken en zwembadveiligheidsuitrusting omvatten.


Lopend onderhoud

Probeer het zwembad te laten inspecteren voordat je een huis met zwembad koopt. "De beste manier, vind ik, is om een zwembadbedrijf te krijgen om het zwembad van dichtbij te komen bekijken", zegt Schoenberg. "Soms is dat een uitdaging als het wintermaanden zijn, en het zwembad is gedeeltelijk leeggelopen, zodat je misschien niet in staat bent om een volledige inspectie uit te voeren."


Ook, te weten komen als de vorige huiseigenaar een poolbedrijf had dat het zwembad onderhoudt, zodat je erachter kunt komen of het regelmatig wordt onderhouden en wat dat bedrijf kost. Peter Haskew, eigenaar van Crystal Clean Pools uit New York, zegt dat de kwaliteit van de constructie van een zwembad meer dan zijn leeftijd telt. "Misschien heb je bovengrondse zwembaden waar je ladders hebt die aan de zijkant trekken en het vinyl scheuren", zegt hij. "Sommige mensen besparen kosten, en er is dikker vinyl of vinyl van betere kwaliteit beschikbaar". In-grond zwembaden kunnen ook scheuren krijgen, voegt hij eraan toe.


De kosten voor het vervangen van motoren, pompen en bekledingen (die bij het oprollen onder natte omstandigheden erg beschimmeld kunnen worden) variëren afhankelijk van de grootte en het gebruikte model. Het toevoegen van chemicaliën om de pH-waarde van het zwembad in evenwicht te brengen is een andere kostenpost. "Als je zwembad veel gebruikt wordt, heeft je misschien meer chemicaliën nodig", zegt Haskew. "Ik zal zien dat de kinderen uit school zijn en ze hebben vrienden over. Hoe meer ze er gebruik van maken, hoe meer de vraag naar chemische stoffen er in terechtkomen.


Verzekeringskosten

Verzekeringsmaatschappijen houden niet van het verzekeren van huizen met zwembaden, volgens Worters. "Alle zwembaden - van een eenvoudig bovengronds bovengronds kinder-bad tot een ondergrondse zwembad - kunnen gevaarlijk zijn en moeten goed verzekerd zijn en voldoen aan de lokale veiligheidsnormen", zegt ze.


Een zwembad verhoogt het aansprakelijkheidsrisico van de huiseigenaar, dus je kunt je aansprakelijkheidsdekking verhogen. De "Aansprakelijkheidslimieten beginnen over het algemeen bij ongeveer 75.000 euro," Worters zegt. "Nochtans, adviseren deskundigen dat je minstens 200.000 euro waarde van bescherming koopt. De eigenaars van zwembaden moeten overwegen om een overkoepelend aansprakelijkheidsbeleid aan te schaffen. In de hedendaagse litigieuze samenleving, 1 miljoen euro aan aansprakelijkheid is niets, vooral als iemand sterft in je zwembad en de familie aanklaagt".


Zwembaden zijn bedoeld om leuk te zijn, dus een greep op de verwachte kosten kan potentiële stress helpen verlichten. Schoenberg: "Ze moeten deel uitmaken van je leuke outdoor entertainment," zegt Schoenberg. "U wilt voorspelbaarheid hebben in termen van kosten en u wilt niet plotseling ontdekken dat u een enorme reparatie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *