Home / Nieuws / Hoe kun je de kosten (en inspanning) van winter sneeuwverwijdering verminderen?

Hoe kun je de kosten (en inspanning) van winter sneeuwverwijdering verminderen?

Sneeuwscheppen, een ramp van zichzelf.

Voor een groot zwad van het land is de winter aangekomen. De impact die sneeuw heeft op eenvoudige taken zoals uit je oprit stappen en naar de mailbox lopen, vertraagt het leven tot een kruipen en maakt het voor velen van ons noodzakelijk dat we die sneeuw zo snel mogelijk uit de weg gaan.

Je kunt altijd grijpen naar een schep en beginnen met scheppen, maar dat is hard, langzaam werken en bezorgt je waarschijnlijk veel pijnlijke spieren en wat risico van verwonding vooral als je veel moet scheppen. Bovendien, als je het niet doet kan het eventueel voor schade zorgen en voor last dit geldt voor je huis en voor je schuur en alles wat erbij komt.


Aan de andere kant, het inhuren van iemand die alleen maar sneeuw uit je weg ruimt kan duur zijn, hoewel het zeker bespaart op tijd en spierspanning.

De sweet spot komt voort uit het vinden van een manier om zowel de kosten (financieel en fysiek) als de tijd die wordt geïnvesteerd in sneeuwverwijdering te minimaliseren.

Hier zijn een aantal strategieën die je zullen helpen om die middenweg te vinden.


Ken de sneeuwverwijderingsregels in je omgeving.

Veel gemeenten hebben verrassend strenge regels over wanneer sneeuw moet worden verwijderd en welke oppervlakken moeten worden opgeruimd. Sommige gemeenschappen geven je een paar uur na het einde van de sneeuwval, terwijl anderen je 24 uur geven. Sommige gebieden dringen aan op het ruimen van sneeuw van trottoirs, andere niet. Sommige gemeenschappen hebben specifieke regels voor auto's.


Het niet naleven van die regels leidt meestal tot een boete, een financiële last waar we allemaal zonder kunnen leven. Het loont zich om de regels in je gemeenschap te kennen. Weet precies wat je nodig hebt om duidelijk te maken en wanneer je het moet laten verwijderen. Als je onzeker bent, bel dan het stadhuis of de lokale politiedienst. Zij kunnen je informeren over de communautaire regels en verordeningen.


Gebruik de juiste schop voor sneeuwruimen.

Als je zelf gaat sneeuwen, vertrouw dan niet op een gewone tuinschop. Een shovel die niet is ontworpen om sneeuw te verwijderen zal je vertragen en je kans op rugklachten verhogen.


Een ideale sneeuwschuiver heeft een brede rechthoekige kop met een lange vlakke kant. Dit stelt je in staat om kleine hoeveelheden sneeuw heel snel naar de zijkant van de oprit te duwen zonder zware sneeuw te hoeven tillen. Dezelfde schop kan ook worden gebruikt om sneeuw gemakkelijk uit een krap gebied te halen. Krijg een stevige schep met een metalen schopkop - plastic schopkop - plastic schoptjes zijn misschien wat lichter, maar ze zijn dun en gaan niet goed om met ijzige sneeuw. Zoek een relatief lichte metalen schep met rechthoekige kop. Met de juiste schop bespaart je een ton tijd.


Onderhandel met buren.

Als je een buurman hebt die een sneeuwblazer heeft en je niet, praat dan met die buurman over een ruilsysteem voor sneeuwblazer gebruik. Misschien kun je zomerse gazonmaaiwerkzaamheden met die buurman uitwisselen; je maant zijn gras in ruil voor het opruimen van je oprit. Er kunnen andere arrangementen zijn die je ook kunt maken; een gratis babysitting sessie kan een aantrekkelijk aanbod zijn.


Als je allebei sneeuwblazers hebt, is een andere benadering om gewoon te onderhandelen met een buurman om sneeuwruimen af te wisselen. JE gaat ermee akkoord om om de beurt de trottoirs en opritten voor je beiden te verwijderen. Op die manier, elke andere sneeuwval, hoef je niet eens het huis te verlaten.

Als je investeert in een sneeuwblazer, kunt je deze gebruiken om de kosten terug te verdienen. Als je besluit om te investeren in een sneeuwblazer, gebruik deze dan. Praat met buren over sneeuwruimen van hun opritten in ruil voor geld of voor andere diensten zoals zomermaaien of kinderopvang.


Als je eenmaal die sneeuwblazer hebt gekocht, is het een verzonken kost.

Voor je zijn de extra kosten om de sneeuw van iemands oprit en trottoirs te blazen een beetje tijd en een beetje gas. Maar voor de mensen die je helpt, bespaart je ze veel werk. Dat heeft waarde, en veel buren zijn blij om te ruilen voor sneeuw-clearing service, die kan uiteindelijk bespaart je tijd, moeite en zelfs een beetje geld.


Sneeuwverwijdering hoeft geen keuze te zijn tussen lang, vermoeiend werk of een enorm dure sneeuwblazer (of dure boetes van de stad). Er zijn manieren om zowel de financiële kosten als de tijdsinvestering van sneeuwverwijdering te beperken en je zult snel ontdekken dat je met een slim plan voor het verwijderen van sneeuw tijd en geld bespaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *