Home / Nieuws / Wat kun je doen tegen schimmel in je huis?

Wat kun je doen tegen schimmel in je huis?

Schimmel

Het woord alleen al kan angst in een huiseigenaar opwekken. Schimmels kunnen er immers voor zorgen dat jij of je familie ziek wordt. Bovendien ziet het er walgelijk uit. Maar het kan ook je muren, plafonds en vloer verzwakken. En als je een huis probeert te verkopen waarvan bekend is dat het schimmels heeft, kunt je net zo goed een teken op je voortuin plaatsen dat luidt: "Niet te koop".


Dus als je denkt dat er schimmels in je huis zijn, en bij veel huizen is dat het geval - een Amerikaanse studie op de Universiteit van Arizona 2003 vond dat 100 procent van de huizen schimmel bevatte (hoewel niet noodzakelijk het gevaarlijke soort) - wat moet je dan doen?

Testen of er schimmels zijn

Dat is waarschijnlijk het laatste ding wat jij of welke huiseigenaar dan ook wil horen omdat het testen voor schimmel duur kan zijn, en er is een overvloed van horrorverhalen over deze scenario’s.


In een bepaald geval was het zelfs zo erg dat iemand de schimmels in haar huis kon ruiken omdat het zo lang niet bekend was dat er schimmel aanwezig was in haar huis. Het bleek te zijn dat de schimmel zich had ontwikkeld als gevolg van een langzame loodgieterij lek, en tegen de tijd dat ze de schimmels kon ruiken was de situatie zo verschrikkelijk dat ze een overvloed aan gespecialiseerde schoonmaak bedrijven moest inhuren voor het verwijderen van de schimmel tijden de kerstvakantie. De schimmelverwijdering alleen al - exclusief de kosten van het herbouwen van haar keuken - kostte haar 10.000 euro.


"Mijn huis zag eruit als een vergiftigde zone," zegt ze en voegt eraan toe dat, aan de heldere kant: "Dat is één manier om een nieuwe keuken te krijgen".


Als je een zwaar vermoeden hebt dat er een schimmel in je huis is, zal het waarschijnlijk de moeite waard zijn om een inspectiebedrijf in te huren. De gemiddelde kosten voor het testen inclusief verwijderen zijn redelijk hoog voor iets wat best simpel lijkt. Dat gezegd, schimmel test apparatuur uit de winkels staan er bekend om hun onbetrouwbaarheid.

Als er al schimmel is

Stress nog niet. Dit is misschien geen groot probleem. Alle huizen hebben wel een of andere soort schimmel. Als het een klein oppervlakte is, ongeveer minder dan 10 vierkante meter, en dan niet om te zeggen dat dit de beste oplossing is, maar je kunt het zelf doen of een klusjesman huren om binnen te komen en het schoon te maken. In principe geldt voor de behandeling van geeffecteerde gebieden dat je moet werken met een mengsel van 1 deel chloorbleekmiddel en 15 delen water, zorg dat je beschermende handschoenen en bril draagt en dat de kamer waar je in zit goed geventileerd is.

Vermijd verdachte praktijken

Frauduleuze zwendelpraktijken komen vrij vaak voor en natuurlijk is het verontrustend om te weten dat het mogelijk is om prijzen op te krikken, dit ik ook niet zo moeilijk om te doen. Het is vrij gemakkelijk om weg te blijven van een duidelijk verdachte operatie, zoals het huren van een man die zaken doet vanuit de kofferbak van zijn auto.

As je toch een bedrijf gaat huren om het te verwijderen zorg er altijd voor dat je verschillende bedrijven bekijkt zodat je een idee krijgt over de gemiddelde prijs.


Voor meer advies, raadpleeg uw verzekeraar of andere artikelen van onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *