Home / Nieuws / Wees verzekerd tegen stormschade

Wees verzekerd tegen stormschade

Bereddingskosten

Afgelopen week heeft het weer flink gewaaid in Nederland. Maar het kon nog erger, zoals dakpannen die van je huis af vallen, bomen die omver gewaaid zijn of schuttingen die omgewaaid zijn. Als dit jou is overkomen, of misschien ooit gaat overkomen, is het heel erg verstandig om een goede opstalverzekering te hebben. De schade die een storm aanricht aan jouw huis, valt namelijk onder de stormschade. In dit artikel gaan we bespreken wat de stormschade inhoudt, en wat deze zoal dekt.

Wat is stormschade?

Stormschade is simpel gezegd: schade die direct wordt veroorzaakt door storm. Vooral het onderdeel ‘direct veroorzaakt’ is heel belangrijk. De schade die jouw huis heeft, moet wel direct opgelopen zijn door een storm. Ook het onderdeel ‘storm’ is in deze zin belangrijk. Want wanneer is er nou sprake van storm? Officieel is er bij windkracht 9 sprake van storm, maar schade door zware windstoten wordt vaak al verzekerd vanaf windkracht 7. Van welke windkracht er op welk tijdstip sprake was, controleert je verzekeraar bij het KNMI.

Wat valt er onder stormschade?

Zoals net al is uitgelegd, is stormschade schade die direct veroorzaakt is door storm. Enkele voorbeelden zijn dakpannen die van je huis zijn gewaaid, een boom die is omgewaaid op jouw huis of misschien zelfs een lekkage veroorzaakt door de storm. Stormschade hoeft natuurlijk niet alleen van toepassing te zijn op je huis via een opstalverzekering, maar het kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld je auto.


Wat moet ik doen bij stormschade?

De eerste stap bij stormschade is heel belangrijk: ruim het niet gelijk op en maak foto’s van de schade. Bij de tweede stap zal je je verzekeraar moeten inlichten over de gevallen schade. De derde stap ligt in de handen van de verzekeraar: zij sturen, als het nodig is, iemand om noodvoorzieningen te treffen. Verder wordt er nog een schade-expert gestuurd om de schade te bekijken en te beoordelen. Wat je precies moet doen bij schade, kan je vinden in dit artikel!

Afbeelding van een Reddingsboei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *