Home / Nieuws / Voorkom woningbrand: tips en opstalverzekeringen

Voorkom woningbrand: tips en opstalverzekeringen

Misschien heb je het wel eens in het nieuws gelezen, of op televisie gezien: een woningbrand. Heb je je dan ook verplaatst in de bewoner? Hoe zou jij reageren als je na een lange dag werken of school thuis komt, en je ziet dat je huis in brand staat? Of hoe zou je je voelen als je wakker wordt in een brandend huis? Niet goed! Volgens De Nederlandse Brandwonden Stichting zijn er per dag maar liefst 15 woningbranden, waarvan twee op de drie makkelijk voorkomen kunnen worden. Twee op de drie woningbranden worden namelijk veroorzaakt door mensen zelf!
In dit artikel worden er tips gegeven over hoe je brand in je huis kan voorkomen en hoe je je er het best tegen kan beschermen door middel van verzekeringen.

Tips om brand te voorkomen

De meeste oorzaken van brand zijn: de wasdroger, verlichtingen, de keuken, de afzuigkap, snoeren, apparaten, de schoorsteen en roken. De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

- Zet de wasdroger alleen aan als je thuis én wakker bent.
- Zet verlichting nooit neer bij gordijnen of meubels.
- Als je een vlam in de pan ziet, moet je de warmtebron gelijk uitzetten.
- Maak je afzuigkap wekelijks schoon.
- Gebruik één verlengsnoer tussen het stopcontact en het apparaat.
- Zet geen spullen op snoeren.
- Zet je apparaten uit na gebruik.
- Maak je apparaten regelmatig schoon.
- Rook niet in bed, vlakbij gordijnen of bij meubels.

Helaas helpen deze tips niet altijd en kent niet iedereen ze. Als je toch bang bent om ooit een woningbrand mee te maken, kan je thuis een checklist opstellen. Blijkt er toch schade te zijn, dan lees je hier wat je dan moet doen.

Basis en allrisk-woonverzekering

Eén op de drie woningbranden is dus niet te voorkomen. Het helpt als je al een goede opstalverzekering hebt afgesloten, of dit wil gaan doen. De basis woonverzekering dekt al schade aan uw huis door brand. De allrisk-woonverzekering dekt ook schade door eigen schuld, waaronder brand door eigen schuld. De allrisk-woonverzekering zou dus twee derde van de woningbranden dekken, en de basis woonverzekering een derde van de woningbranden. De goedkoopste opstalverzekering vinden doe je snel en gemakkelijk bij opstalverzekering vergelijken.

Let hierbij wel op! Een woonverzekering dekt niet de spullen, daarvoor moet er een inboedelverzekering worden afgesloten.


Brandverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *