Home / Nieuws / Hoe zal klimaatverandering invloed hebben op de verzekering van huiseigenaren?

Hoe zal klimaatverandering invloed hebben op de verzekering van huiseigenaren?

Stijgend zeespiegel, stijgende premies.

Hoe zal klimaatverandering invloed hebben op de verzekering van huiseigenaren?

      

Dit zou ongetwijfeld een huiseigenaar zich afvragen: Als hitte, tornado's en stormen de recordaanslagen blijven verbreken in andere landen, zal het extreme weer uiteindelijk mijn eigen verzekering verbreken wanneer het hierheen komt?

Waarschijnlijk niet. Maar naarmate de jaren voortschrijdend, als het gaat om de verzekering, zullen er veranderingen plaatsvinden.


Je kunt uiteindelijk misschien eerst rekening houden met klimaatverandering voordat je een huis koopt. Het hangt natuurlijk af waar je op zoek bent naar een huis, en dat gebeurt al. De makelaars en de bedrijven zijn begonnen met het verstrekken van gegevens die erop wijzen dat de huisverkoop in overstromingsgevoelige gebieden aan een langzamer tempo zijn gegroeid dan in provincies die geen reputatie voor overstroming hebben.

Letten op natuurrampen

Je kunt uiteindelijk misschien eerst rekening houden met klimaatverandering voordat je een huis koopt. Het hangt natuurlijk af waar je op zoek bent naar een huis, en dat gebeurt al. De makelaars en de bedrijven zijn begonnen met het verstrekken van gegevens die erop wijzen dat de huisverkoop in overstromingsgevoelige gebieden aan een langzamer tempo zijn gegroeid dan in provincies die geen reputatie voor overstroming hebben.

Mensen zullen vaker gaan nadenken over natuurrampen en hun huizen dan vroeger, zegt Donna Childs, die eigenaar is van Prisere LLC, een Warwick, een in Rhode Island gevestigd bedrijf dat bedrijven adviseert over rampenpreventie en zich specialiseert in het helpen van bedrijven met oplossingen om hun risico's op de negatieve gevolgen van klimaatverandering te verminderen.

 

"Nu.... Nu moet je nadenken over de mate waarin de gemeenschap in gevaar is door stijgende waterstanden en andere bedreigingen". Ze voegt eraan toe dat je ook wilt overwegen of de gemeenschap iets heeft gedaan om klimaatverandering gerelateerde rampen te verminderen of te voorkomen.

Kredietverstrekkers zullen waarschijnlijk ook rekening houden met de klimaatverandering. Ongeveer een jaar geleden schreef Sean Becketti, de hoofdeconoom van Freddie Mac, de hypotheekmaatschappij met overheidsgarantie, op hun website dat de klimaatverandering voor de woningbouw nog erger zou kunnen zijn dan de Grote Recessie:

"In de huizencrisis bleef een aanzienlijk deel van de kredietnemers hun hypotheekbetalingen doen, ook al waren de waarden van hun huizen lager dan de saldi van hun hypotheken. Het is minder waarschijnlijk dat kredietnemers hypotheekbetalingen zullen blijven doen als hun huizen letterlijk onder water staan".

Kosten, kosten, kosten

Naarmate het weer toeneemt, stijgen ook je premies. De kosten stijgen uiteindelijk natuurlijk voor alles, en dus zouden premies voor dekking in de toekomst toch stijgen. Maar hoeveel?


Het lijkt een veilige weddenschap dat de verzekeringspremies van de overstromingsverzekering in de nabije toekomst waarschijnlijk omhoog zullen schieten. Creatieve kortingen kunnen sommige van die hogere premies compenseren. Deskundigen denken dat de huisverzekeraars, op een bepaald punt, dekkingskortingen aan huiseigenaars kunnen aanbieden die hun deel doen om de planeet milieuvriendelijker te maken.


"Zo zouden bijvoorbeeld' groene' woningen potentieel verdisconteerde tarieven kunnen krijgen omdat de rol van deze huiseigenaren bij het terugdringen van de klimaatverandering zou bijdragen tot lagere claims en dus lagere tarieven", aldus een zo’n deskundige.

Ze voorspellen dat de verzekeringssector meer prikkels zal bieden, in de vorm van lagere aftrekposten en gunstigere premieprijzen, aan huiseigenaren die maatregelen nemen om hun eigenschappen klimaatbestendiger te maken.


Het is onwaarschijnlijk dat de dekking wordt afgeschaft. Als je zich afvraagt of op een dag, als gevolg van een aanval van extreme wind, hagel, regen en ga zo maar door, huiseigenaren verzekering zal ophouden te bestaan, dat is onwaarschijnlijk, zegt Dan Weedin, een bedrijfsgroeiadviseur in Poulsbo, Washington, die 10 jaar in de verzekeringsindustrie heeft doorgebracht.


"Je zult nooit vuur, windschade en hagel uitgesloten zien worden", zegt Weedin. "Het enige dat zou kunnen gebeuren is gebieden met een hogere waarschijnlijkheid zou kunnen zien verhoogde tarieven, limieten voor verlies schade of grotere eigen risico's vereist.

Maar, voegt hij eraan toe, dat gebeurt al. Weedin:"Verzekeraars discrimineren op tarieven op basis van locatie," zegt Weedin, maar hij wijst erop dat het zo moet zijn.

"Aardbeving verzekering is een aparte polis. Ik garandeer je dat het me exponentieel meer zou kosten om aardbevingsverzekering te kopen in een hoog risicogebied dan een persoon die in een laag risicogebied woont," hij zegt.


Toch, terwijl de verzekering van huiseigenaren waarschijnlijk nergens zal gaan, zal de dekking veranderen. Maar omdat verzekeraars kijken naar wat er in het verleden is gebeurd als een leidraad voor hoe ze in de toekomst een prijsverzekering moeten aanbieden, zullen huiseigenarenverzekeringen waarschijnlijk niet te snel te veel veranderen, zeggen Weedin en andere huisexperts. Maar als het extreme weer aanhoudt, en er is uiteindelijk een rijke geschiedenis van je regio die vaak te lijden heeft onder langdurige golfbalhagel en tornado achtige winden, om een goed beleid van huiseigenaren te hebben, moet je misschien rijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *