Home / Nieuws / Ben je wel echt klaar om een huis te kopen?

Ben je wel echt klaar om een huis te kopen?

Weet je het zeker?

Laten we zeggen dat je een student bent en het beu bent om je geld direct naar de bankrekening van je verhuurder te zien gaan. Je wilt waarde gaan opbouwen in een eigen woning en de gedachte om een huis te kopen wordt steeds verleidelijker.

Moet je het doen?

Het hangt ervan af. Een huis hebben is geen zeker pad naar het opbouwen van rijkdom als je een hypotheek gebruikt zoals de meeste huizenkopers dat doen. De waarheid is: je betaalt veel en krijgt niets terug in de vorm van hypotheekrente, hypotheekverzekering, onroerendgoedbelasting, onroerendgoed verzekeringen, huisbewaarder bonden en woningonderhoud. Al dat geld verdwijnt gewoon - het enige deel dat werkelijk rijkdom voor je opbouwt is het kleine deel van je hypotheekbetaling dat naar je saldo gaat.


Er zijn in feite veel financiële en levenssituaties waarin huren veruit de beste deal is, net zoals er veel financiële en levenssituaties zijn waarin kopen de beste deal is.


Een grote stap te nemen is om deze handige "huur versus koop" calculator te gebruiken. Het is een spectaculair hulpmiddel om je te helpen de nummers te laten draaien en uit te zoeken of je klaar bent om een huis op papier te kopen. Maar op papier is maar een deel van het verhaal. Ben je echt klaar voor huiseigenaarschap? Maak de realiteit van je leven je klaar?


Stel jezelf deze vragen voordat je beslist.


Ben je van plan om op lange termijn in dat gebied te gaan wonen?

Tijdens de eerste jaren van een hypotheek bouwen huiseigenaren in hun woning heel weinig vermogen op. Het deel van hun hypotheekbetaling dat eigenlijk naar de hoofdsom van hun hypotheek gaat is klein, wat betekent dat je na een paar jaar nog maar een klein deel van je woning in bezit hebt.


Dus als je alleen maar van plan bent om kort in de omgeving te wonen, kun je bijna altijd beter huren. De waarde van huiseigendom onthult zich pas als je er een tijdje hebt gewoond.


Kan je elke maand een aanzienelijk bedrag besparen voor een aanbetaling?

Huisvesting brengt veel meer kosten met zich mee dan huren. Als huurder zijn vrijwel je enige rekeningen voor je woonruimte inclusief huur, nutsvoorzieningen en huurverzekeringen. Als je een huiseigenaar bent, heeft je te maken met je hypotheekfactuur, hypotheekverzekering, onroerend goed belastingen, huiseigenaren verzekering, huiseigenaren verenigingstarieven en alle onderhoudskosten die bij een woning komen.


Als, als huurder, je financiële staat zo krap is dat je niet elke maand veel kunt besparen voor een aanbetaling, dan zouden de kosten van de woningbezit waarschijnlijk je budget aanzienlijk verder rekken dan wat je zich kunt veroorloven. De mogelijkheid om elke maand een aanzienlijk bedrag te sparen voor een aanbetaling is een grote lakmoesproef of je financiën klaar zijn om de kosten van de woning te dragen.


Hoe veranderen mijn woon-werkkosten?

Heel vaak zul je mensen vinden die huizen huren die vrij dicht bij waar ze werken, maar dan een huis kopen dat verre van werk is.


Als het kopen van een huis betekent dat je niet meer kunt lopen of fietsen om te werken, dan zullen je woon-werkkosten omhoogschieten. Zelfs als je vanaf je nieuwe locatie massa transit kunt nemen, betaalt je nog steeds de rekening. Je vertrouwen op een auto kan nu omhoog gaan, als je verhuizing je verder verwijdert van kruidenierswinkels en andere noodzakelijke voorzieningen.


Neem de kosten van het vervoer veranderingen in je berekeningen of anders kunt je zich bevinden in een zeer ruwe plek.


Ben ik te abitieus?

Zelfs na het doordenken van deze vragen worden mensen nog steeds vaak verliefd op een huis dat gewoon buiten hun budget ligt. Als ze binnenduiken, lopen ze misschien vele jaren door het koorddraad terwijl ze te maken krijgen met de last van een enorme hypotheek en hoge extra kosten.


Ja, dit kan lonen als alles perfect gaat, maar wanneer is het leven perfect? Als je voor het eerst koopt, bent je veel beter af in een redelijk geprijsd huis dat nog steeds in waarde zal groeien terwijl je financiële ademruimte krijgt terwijl je de ins en outs leert van een huiseigenaar zijn. JE kunt later zeker naar het "droomhuis" springen, maar maak het niet je eerste verhuizing na het huren.


Heb ik de tijd?

Als je als huurder voortdurend onder druk komt te staan om tijd te verliezen, wordt het niet beter als je in een huis verhuist dat onderhouds- en gazonverzorging nodig heeft, waarvoor je als enige verantwoordelijk bent.


Heeft je huidige planning de tijd om om te gaan met het aanpakken van huisreparaties, het maaien van het gazon en de neiging tot het groen? Als dat niet het geval is, moet je heel voorzichtig zijn wanneer je overweegt om een woning te betrekken, in het bijzonder een woning van een vereniging van huiseigenaren.


Denk erover na

Een huis hebben kan een zeer dure propositie zijn en het is gemakkelijk om al vroeg grote misstappen te maken door in te springen voordat je er financieel klaar voor bent. Neem de tijd om de juiste keuze te maken als het gaat om de grootste financiële beslissing van je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *