Home / Nieuws / Goedkope beveiliging om dieven buiten te houden.

Goedkope beveiliging om dieven buiten te houden.

Goedkoop maar toch veilig

Je wilt je huis veilig houden voor dieven, maar je wilt niet een fortuin niet spenderen omdat je eerlijk gezegd geen fortuin hebt dat het stelen waard is, de schade die erbij komt kijken is ook nooit fijn.


“Technologie heeft de kosten van beveiligingssystemen en bewakingscamera's voor thuisgebruik aanzienlijk verlaagd, waarvan je er veel zelf kunt installeren. Maar er zijn ook veel lowtech oplossingen die weinig of niets kosten om je huis veiliger te houden tegen indringers.” Martin Holloway, eigenaar van Hollotec. com en een veiligheidsexpert in Louisiana, doceert sluiswachters en gespecialiseerde toegangstechnieken aan de politie en het leger. De "[Borglars zijn] gaan zoeken naar het gemakkelijke huis".


De goedkope route

Een professioneel geïnstalleerd beveiligingssysteem kan honderden of duizenden dollars kosten, plus ongeveer 25 euro per maand voor monitoring. Maar in het afgelopen decennium zijn er tientallen doe-het-zelf-alarmsystemen op de markt gekomen, sommige met bewakingsopties en andere die je via e-mail of tekst waarschuwen, zodat je kunt beslissen om de politie te bellen. Zelfs een rudimentair systeem zal waarschijnlijk een luid lawaai maken wanneer een indringer het huis binnenkomt, en soms is dat alles wat nodig is om een inbreker weg te jagen.


"Sommigen van hen zijn bijna plug-and-play," zegt Holloway, die een 50 euro bewakingscamera heeft die hij zelf bij hem thuis heeft geïnstalleerd. "Ik kan het bedienen met een app op mijn telefoon, en het is geweldig". Voor een eenvoudig doe-het-zelf beveiligingssysteem kunt je camera's installeren binnen of buiten je huis, met een harde schijf of cloudopslag die de videobeelden verzamelt zodat er iets is wat je kunt bekijken na een inbraak.


Neal Scott, een Internet marketing consultant voor beveiligingsbedrijven die gevestigd is in DeLand, Florida, waarschuwt huiseigenaren die de doe-het-zelf route volgen om ervoor te zorgen dat ze weten wat ze doen en het systeem goed installeren. Hij zegt dat huiseigenaren er ook voor moeten zorgen dat het systeem sensoren bevat voor deuren en ramen.


Een factor die in aanmerking moet worden genomen is dat je verzekeringsmaatschappij geen korting mag geven op de verzekering van je huiseigenaren als het systeem niet professioneel is geïnstalleerd, en sommige gemeenten kunnen eisen dat installateurs een vergunning krijgen. Goede technische ondersteuning is ook belangrijk.


Technologie gaat vooruit

"Een technologieprobleem met je smartphone is geen groot probleem, maar een technologieprogramma met je beveiligingssysteem is dat wel," zegt Scott. En de nieuwste technologie wordt misschien nog niet getest, waarschuwt hij.


"Er is ontzettend veel tijd en ervaring opgedaan op het gebied van professionele veiligheidsapparaten voor thuisgebruik," zegt Scott, die al op 15-jarige leeftijd in het veld van beveiligingssystemen werkt sinds hij bij papa's bedrijf is begonnen op 15-jarige leeftijd. "Ik ben een voorstander van professioneel gaan.


Beveiligingssysteem of niet, camera's of niet, er zijn ook gratis of goedkope lowtech oplossingen die verrassend effectief kunnen zijn tegen dieven. Hier zijn zeven gratis of goedkope manieren om je huis te beschermen:

Bescherm je garagedeur

Garagedeuren hebben een trekkoord dat gebruikt kan worden om ze te openen als de stroom uitvalt. Een inbreker kan een kleerhanger aan de bovenkant van een garagedeur plakken, op het snoer vastklikken en de deur "ontgrendelen". Om dat niet te laten gebeuren, raadt Holloway aan om een rits te plaatsen door het stuk waar het koord aan hangt, waardoor het bijna onmogelijk wordt voor een dief om deze van buitenaf te openen met een kleerhanger.

Veilige glazen schuifdeuren

Veel oudere deuren zijn van buitenaf gemakkelijk te openen. Gebruik een bezemgreep die aan de zijkant op het spoor ligt om te voorkomen dat de deur wordt geopend en om indringers tegen te gaan.

Laat het eruit zien alsof je thuis bent

Licht, radio en tv op timers creëren de illusie dat iemand thuis is als je op vakantie bent. Krijg een buurman om post en kranten op te halen als je weg bent.


Maak het pijnlijk voor dieven om je ramen op de begane grond in te klimmen

Een venster is het meest kwetsbare deel van je huis ", zegt Holloway," Holloway herinnert huiseigenaren eraan dat het ook belangrijk is om ramen gesloten te houden. Een dief die in een doornenbodem moet klimmen kan worden afgeschrikt. 


Wat ook altijd een leuk festijn kan zijn is om een zwembad in je achtertuin te hebben en expres in de avond hier veel dingen rondom op de grond neer te leggen om over te struikelen. Nu maar wachten tot je een plons hoort.


Laat de potentiële ingangspunten goed te zien zijn voor andere mensen.

Je wilt gemakkelijk "inspecteerbare ruimte" hebben, zegt Joshua Godknecht, een gevoelige informatievoorzieningsspecialist voor AdamoSecurity. com, die veilige ruimten ontwerpt en bouwt voor de overheid. "De meeste mensen hebben veel begroeide planten of hagen om privacy te bieden, maar het snoeien van hagen en het zo inrichten van je landschap dat het één enkel, zeer goed zichtbaar pad creëert naar je voordeur, en alleen je voordeur, is praktisch gratis en zorgt ervoor dat niemand kan profiteren van de verborgen plekken in de buurt van je huis".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *