Home / Nieuws / Hoe Bereddingskosten in elkaar zitten

Hoe Bereddingskosten in elkaar zitten

Over het algemeen

Bereddingskosten kun je ook wel schade voorkomende kosten noemen. Deze kosten zijn niet altijd even duidelijk. Dus als het enigszins mogelijk is neem dan eerst even contact op met de verzekeraar om er zeker van te zijn dat ze onder die kosten vallen. Er moet wel schade zijn van acute dreiging. De verzekeraar zal instemmen als de kosten van beredding lager zijn dan de eventuele kosten die door schade kunnen ontstaan.

Brand

Als er iets van brand in het huis ontstaat dan kan het zijn dat je de brand moet blussen. Dit kan met water of een brandblusser gebeuren. De bereddingskosten zijn dan het bijvullen van de brandblusser. Of het kan zijn dat er door de het blussen schade is ontstaan aan de vloer of meubels. Door het water of schuim. Dan word deze schade vergoed.

Storm

Het wil nog wel eens stormen in Nederland. Het kan zijn dat een grote boom bijna omvalt na een storm. Als er een kans bestaat dat de boom op het huis gaat vallen en dat het weer gaat stormen dan kan het handig zijn om deze boom weg te laten halen. Omdat de schade van een boom op het huis hoger is dan de boom laten weghalen.

Huis onbewoonbaar

Als je huis onbewoonbaar is voor een bepaalde tijd. Dan word de tijdelijke huisvesteging ook vergoed. Dit valt dan ook onder bereddingskosten.

Neem altijd contact op met de verzekeraar voordat je zomaar een boom laat weghalen etc. Zodat het duidelijk is of het onder bereidingskosten valt.

Een foto van een boei van een boot