Home / Herbouwwaarde Berekenen Voor 2017 Nieuwwaarde Woning

Herbouwwaarde Berekenen Voor 2017 Nieuwwaarde Woning

Het woord herbouwwaarde wordt vaak gebruik bij opstalverzekeringen. Want een opstalverzekering is voor schade aan je huis. Dus stel nu dat je heel veel schade hebt en het hele huis herbouwd moet worden, dan bepaald deze waarde, voor welk bedrag het huis herbouwd mag worden.

Deze waarde is dus erg belangrijk. Is deze te laag? Dan loop je enorme bedragen mis. Nu vraag jij je misschien af wat het verschil is met de verkoopwaarde…

En dat ontdek je in het volgende kopje:

Het verschil tussen de herbouwwaarde en de verkoopwaarde van de woning

De herbouwwaarde ligt een stuk lager dan de verkoopwaarde. Waarom? Omdat de verkoopwaarde ook rekening houdt met de grond en de locatie van het huis. En de herbouwwaarde is de waarde die het kost om het huis te bouwen. Dus je hoeft niet te schrikken of je zorgen te maken als de waarde lager ligt. Dat hoort zo.

Het berekenen van de herbouwwaarde 2017

Gelukkig hoef je niet zelf te berekenen wat de deze waarde is, dat wordt namelijk door de verzekeraar gedaan. Alleen is het wel handig om te weten hoe ze deze waarde bepalen. Dat doen ze door naar de volgende dingen te kijken:

  • Het dak
  • Inhoud van de woning
  • Type keuken en badkamer (normaal, hoogwaardig, luxe)
  • De gevel
  • De afwerking
  • Materiaal van de woning
  • Leeftijd van het huis

Deze variabelen gooien ze in de herbouwwaardemeter en die bepaald dan wat de waarde van je huis is. Dit gaat allemaal automatisch als je het hulpmiddel van de site invult.

Je vindt het hulpmiddel op de homepage.


Bekijk ook eens het onderstaande filmpje hierover:

Onderverzekering & garantie

Het komt gelukkig steeds minder voor, maar af en toe krijgt iemand niet alle schade vergoed. Als de verzekerde herbouwwaarde lager is dan het werkelijke herbouwwaarde van het huis, dan krijg je niet alles vergoed.

De meeste verzekeraars geven je garantie bij onderverzekering. Ga dus altijd voor een verzekeraar die garantie geeft.

De premie van de opstalverzekering

De herbouwwaarde valt onder je opstalverzekering. De herbouwwaarde is het grootste gedeelte van je verzekering. Vandaar dat des te hoger de waarde is, des te hoger is de premie.

Het verbond van verzekeraars

Het overgrote deel van de verzekeraars zit bij het verbond van verzekeraars. Deze maken samen de herbouwwaardemeter. Dus alle grote verzekeraars volgen dezelfde regels en het document is in te zien. Deze wordt elk jaar bijgesteld. Klik hier voor de meter van 2018. Wil je die van vorig jaar inzien? Google dan simpelweg herbouwwaardemeter 2017.

Nog even voor de duidelijkheid:

Deze dingen hoef je niet zelf uit te pluizen, het is allemaal al verwerkt in de berekeningen. Het is vooral belangrijk dat je jouw gegevens goed invult, want dan wordt het vanzelf correct berekend. Deze informatie heb ik er alleen bij gezet voor de volledigheid.