Home / Verzeker je Ramen en Ruiten Met Een Glasverzekering

Verzeker je Ramen en Ruiten Met Een Glasverzekering

Het verzekeren van glasbreuk aan je huis?

Een glasverzekering verzekerd je zoals de naam het al zegt tegen glasschade. Dan spreken we over ramen. Een andere omschrijving is glas dat licht doorlaat. Dus een glasverzekering dekt geen spiegel of aquaria. De glasverzekering kan soms ook een glazen douchecabine of een terrasscherm dekken. Maar dit hangt heel erg van de verzekeraar af. Als er schade aan glas ontstaat door inbraak, brand of verbouwing. Dan valt dit meestal onder de opstalverzekering. Dus daar moet je nog extra op letten. Als er schade ontstaat aan het glas door een natuurramp dan ben je eigenlijk noot verzekerd. Dus waar je vooral op moet letten is of je glasverzekering ook voor niet licht doorlatende glazen geldt en wat er al precies in de opstalverzekering inbegrepen zit. Want verzekeraar geven in het geval van schade aan glas minder terug dan de totale kosten.


Hoe sluit je een glasverzekering af?

Er zijn een 3 manieren om een glasverzekering af te sluiten.

  • Ruitschade dekken via de Opstalverzekering.
  • Je ramen verzekeren via de inboedelverzekering
  • Aparte verzekering afsluiten

Hieronder staat netjes wat informatie over de verschillende verzekeringen.


Via de Opstalverzekering

Een andere optie is om een glasverzekering af te sluiten via de inboedelverzekering. Dit gebeurt eigenlijk alleen bij huurwoningen. Omdat je als je een woning of huis huurt je namelijk geen opstalverzekering nodig hebt. De opstalverzekering wordt namelijk geregeld door verhuurder. Voor een huurwoning hoef je alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Soms wordt het glas voor een inboedelverzekering wel verzekerd maar soms ook niet. Dus dit is goed om altijd even te controleren en niet zomaar aan te nemen. Er is vaak een extra optie om Als je een koophuis hebt dan kun je een glasverzekering afsluiten via de opstalverzekering. Let goed op met de voorwaarden. Want de kans bestaat dat glas al verzekerd is met je opstalverzekering. Maar het kan er ook heel goed niet bij inbegrepen zitten. Dus dan is het handig dit aan te vullen. Omdat het toch wel prettig als je glas verzekerd is. Een nieuw raam erin laten zetten kan al makkelijk meer dan 200 euro kosten en dan hebben we het nog niet over dubbel glas. Met de milieu zuinigste ramen kan het zelfs boven de 500 euro lopen. Het is vrij vervelend als je dit opeens onverwacht moet betalen.het glas mee te verzekeren.

Via de Inboedelverzekering

Een andere optie is om een glasbreuk verzekering af te sluiten via de inboedelverzekering. Dit gebeurt eigenlijk alleen bij huurwoningen. Omdat je als je een woning of huis huurt je namelijk geen opstalverzekering nodig hebt. De opstalverzekering wordt namelijk geregeld door verhuurder. Voor een huurwoning hoef je alleen een inboedelverzekering af te sluiten. Soms wordt het glas voor een inboedelverzekering wel verzekerd maar soms ook niet. Dus dit is goed om altijd even te controleren en niet zomaar aan te nemen. Er is vaak een extra optie om het glas mee te verzekeren.


Aparte glasverzekering

Glas en lood ramen en ook andere duurder glaswerk zoals glazen schuifdeuren vallen vaak niet binnen de glasdekking in een inboedel of opstalverzekering. Daar kun je dan een aparte glasverzekering voor afsluiten. Het kan voordelig zijn om dit bij dezelfde verzekeraar af te sluiten waar je ook je opstal en/of inboedelverzekering hebt afgesloten.

Overige informatie

Hierboven hebben we een globaal overzicht gegeven. Maar er zijn nog wat andere onderwerpen die wat extra aandacht hebben. Hoe zit het nou als je per ongeluk de ruit van je buren breekt tijdens een verhuizing. Waar moet je opletten als je een student bent. Hoe zit het met kassen voor particulieren en bedrijven?

Schade aan het raam van je buren

Een ongelukje kan soms gebeuren. Als je aan het verbouwen bent, kan je met een balk de ruit van de buren aanstoten waardoor er glasbreuk ontstaat. Of je kind is buiten aan het voetballen of wat voor bal sport dan aan het doen en de bal gaat door iemand ruis. Of als je een vriend helpt verhuizen en je stoot iets om of laat iets vallen. Deze ongelukjes vallen niet onder een glasverzekering. Als je per ongeluk schade aanbrengt aan iemand anders zijn eigendom dan valt dit onder een aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan weliswaar aan glas zijn. Maar dit valt niet onder een glasverzekering.

Particulier

Als particulier belandt je een beetje in een grijs gebied. Een klein kasje is vaak wel inbegrepen bij de verzekering. Het wordt alleen al wel de vraag of de gewassen vergoed als er schade aan staat. Dus als je een flinke kas hebt dan is het zeker aan te raden om met de verzekeraar in gesprek te gaan en te overwegen of je eventueel ook de inhoud van de kas wilt verzekeren.

De Kosten van een Glasverzekering

De premie is het bedrag wat je betaald voor een verzekering. Dit is meestal maandelijks. Dit kan soms ook in een keer. Dit kan nog wel een goedkoper zijn. Dus dit is altijd handig om na te vragen of na te lezen. Als je een glasverzekering afsluit met je inboedel of opstalverzekering dan kost dit maar een paar euro’s. Zo kan heb je bij het FBTO dat je bijvoorbeeld 3.11 euro moet betalen. Dan spreken we van een gemiddeld huis wat het dak deelt met 2 andere huizen. Hoe groter en luxer het huis hoe meer het gaat kosten natuurlijk. Als het om glas en lood ramen gaat dan kan dit wel wat extra gaan kosten.

Studenten

Voor studenten zijn er eigenlijk niet zoveel verschillen. Het is hetzelfde als bij een huurwoning. Je moet even uitzoeken of het glas al verzekerd wordt door de verhuurder. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je het meeverzekeren met je inboedelverzekering of er een aparte glasverzekering voor afsluiten. Verder is het wel handig om even in de gaten te houden wie er precies verantwoordelijk is voor glas in de gemeenschappelijke ruimtes.

Kassen

Niets geeft zoveel voldoening als na een lange tijd rijpe tomaten plukken of chocolade fonduen met je eigen gekweekte aardbeien. Maar hier heb je natuurlijk wel een kas voor nodig. Dus ook met kassen heb je te maken met een glasverzekering. We maken hierin onderscheid tussen kassen voor particulieren en bedrijven.

Bedrijfspand

Voor bedrijven is het weer een heel ander verhaal. Daar wordt vaak een taxateur langs gestuurd. Dus dan wordt de waarde van de kas hierin meegenomen. Hier geldt ook weer dat je er zeker voor moet zorgen dat de inhoud verzekerd is. Er zijn ook speciale verzekeringen voor kassen. Dit stukje is niet bedoelt om een volledig overzicht te geven maar meer op het onderwerp kort te belichten.

Samenvatting

Als er een ding is wat we je willen meegeven. Kijk of glas bij je inboedel of opstalverzekering zit inbegrepen. Dit kan gewoon een hoop nare verassing voorkomen. Voor de rest is het belangrijk om het verschil voor een huurwoning en koopwoning te zien. Bij een huurwoning kan je glas meeverzekeren via de inboedelverzekering en bij een koopwoning kan je glas meeverzekeren via de opstalverzekering. Het puntje op de i is nog kijken hoe het precies zit et je glas en loodramen en je kassen. Maar als je met al deze dingen rekening houdt dan ben je goed en volledig voorbereid.

Meisje wat naar buiten kijkt door een raam