Home / Gids / De voorwaarden van de opstalverzekering

De voorwaarden van de opstalverzekering

Een opstalverzekering beschermt je tegen brand, storm, water en braakschade. En niet alleen schade aan het dak of de muren maar ook aan je keuken, leidingen enzovoort. Maar niet elke opstalverzekering is het zelfde. Daar zit dan ook de uitdaging. Als we je 1 tip kunnen geven over opstalverzekeringen zou het zijn: bekijk de voorwaarden.Kijk wat je zelf belangrijk vindt dat verzekerd moet worden. Kijk hoeveel (eigen)risico je wilt lopen. Dan leg je het vervolgens langs de voorwaarden om te kijken of het een goede verzekering voor jouw is. Onze tools helpen je daarbij al in de goede richting!

Waar moet je op letten?

Het belangrijkst is eigenlijk welke dekking je kiest. Want elke verzekeraar heeft meerdere opstalverzekeringen. Hoe uitgebreider de dekking hoe meer je verzekerd bent. Maar ook hoe hoger de premie is natuurlijk.
Met de uitgebreidste dekkingen kun je zelf oorlogsschade, atoomreacties en aardbevingen uitsluiten.
Verder blijven we het herhalen, maar bekijk of schade aan de fundering en aan ramen meeverzekerd is. Dit moet je er vaak apart bij afsluiten. Het is zeker aan te raden om de fundering te verzekeren als de Cv-ketel zich in de kelder bevind.

Door de voorwaarden een keertje extra te lezen kun je heel veel leed voorkomen. Is iets niet duidelijk neem dan contact op met de verzekeraar. Het is niet nodig om onduidelijkheid te hebben over de voorwaarden.