Home / Gids / Wat moet je doen als je schade hebt?

Wat moet je doen als je schade hebt?

Schade, help?

Wat nou als je pech hebt en er ontstaat schade door water, vuur of een inbreker. Dan kun je gebruik gaan maken van je opstalverzekering. Hier nemen we even kort door hoe het werkt.

Schade melden

De eerste stap is de schade melden. Dit kun je het best zo snel mogelijk doen. Vaak gaat dit via een schadeformulier. Dit kan je aanvragen op de website van de verzekeraar of via de hulplijn van de verzekeraar.

De tweede stap is het formulier invullen. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk. Geef alle details. Stuur foto’s op van de schade. Bij inbraak moet je aangifte doen en hier een kopie van meesturen. Daarna is het gewoon afwachten. De verzekeraar zal de situatie beoordelen en laten weten of het verzekerd word of niet. Ze horen hier altijd een bericht over te sturen. Soms sturen ze nog een expert langs om de schade te onderzoeken. Als het ontstaan is door een natuurramp, eigen schuld of een huisdier dan zullen ze de schade niet vergoeden.

Als er sprake is van een noodreparatie overleg dit altijd even met de verzekeraar zodat het wel vergoed word en je weet welke informatie ze precies nodig hebben. Zo is het bij brandschade nodig dat je niks weggooit zodat de expert het kan onderzoeken.

In het kort komt het erop neer dat je contact opneemt met je verzekeraar en het schadeformulier zo gedetailleerd mogelijk invult. Maak een aantal foto’s al bewijs.


Bekijk meer informatie op onze website opstalverzekering.org

Schade