Home / Gids / Moet je een Opstalverzekering bij een huurwoning?

Moet je een Opstalverzekering bij een huurwoning?

De Huurwoning en een opstalverzekering

De opstalverzekering dekt de schade aan het huis zelf. Dus niet je meubilair. Maar de niet verplaatsbare delen in je huis. Als je een woning huurt dan is de opstalverzekering eigenlijk altijd al geregeld door de verhuurder. Er zijn 2 dingen waar je mee moet opletten:

  • De ramen. De ramen zijn niet altijd mee verzekerd. Het is dus wel handig om dit even te onderzoeken. Dit kun je meeverzekeren in de inboedelverzekering. Dit klinkt raar omdat het eigenlijk onder de opstalverzekering valt. Maar met huren werkt het net een beetje anders.
  • Verbouwingen van het oorspronkelijk pand. Als je er een andere keuken of er duurdere vloeren in hebt gelegd dan word deze worden waarschijnlijk niet vergoed. Dus dan kan je dit ook extra bij de inboedelverzekering verzekeren.

Het werkt allemaal een beetje anders als je huurt. In het algemeen is het gemakkelijk en zijn er maar 2 dingen waar je rekening mee hoeft te houden en als je daar op let kan er weinig verkeerd gaan. Kijk op de homepage als je wel een huis gekocht hebt. 

Afbeelding van een Reddingsboei