Home / Opstalverzekering Eigen Risico – Hoeveel is dit?

Opstalverzekering Eigen Risico – Hoeveel is dit?

Eigen Risico bij Schade zoals Storm – Hoe werkt dit?

Wat houd een eigen risco precies in? Dat leren we je hier.

Het eigen risico is een soort van drempel die je over moet voordat je geld terug krijgt van je verzekering. Die drempel betaal je zelf. Dat werkt hetzelfde als met een zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld schade voor 3000 euro hebt en het eigen risico is 250. Je krijgt dan 2750 vergoed en dan moet je de eerste 250 euro zelf betalen.

Dit eigen risico bestaat er om 2 reden.

De eerste reden is het een motivatie is om goed op je huis te letten. Want als er iets gebeurd moet je zelf ook een gedeelte betalen. Dus op deze manier zorgen verzekeraars dat je geen misbruik maakt van de verzekering.
De tweede reden is dat er administratie kosten zitten aan de aanvraag voor de vergoeding. Deze kosten zijn soms hoger dan het uit te keren bedrag. Dus hierdoor worden kleine schades niet gemeld omdat je ze dan toch zelf moet betalen. Anders zou de administratie duurder zijn dan de schade op zichzelf.

Bestaat no-claim ook voor de opstalverzekering?

Bij een autoverzekering hoor je heel vaak de term no claim. Maar is dit ook relevant voor een opstalverzekering of bestaat dat daar niet bij.

Opstalverzekering zonder eigen risico

De extra uitgebreide dekking verzekerd bij brand- en of blusschade, rook- en roetschade, schade door ontploffing, wateroverlast (geen dijkdoorbraak), blikseminslag, storm, neerslag en vorst en inbraak en diefstal.

Bij deze verzekeraars betaal je geen eigen risico als je schade hebt

Bij de volgende verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen.

  • Unive
  • FBTO

Wat kost het eigen risico?

Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen alles wat niet uitgesloten is in voorwaarde. Maar er zijn best veel uitzonderingen. Dus allrisk klinkt goed. Maar op papier is er weinig verschil met de extra uitgebreide dekking.