Home / Gids / Wat is een opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Binnen een bepaalde verzekeraar zijn er ook nog verschillen in de dekking. Als je tegen meer soorten schade verzekerd wordt dan houdt dat in dat de prijs ook omhoog gaat. Er zijn eigenlijk 2 soorten dekkingen. De Allriskverzekering of de extra uitgebreide verzekering.

Wat is de opstalverzekering niet?

De opstalverzekering verzekert je niet tegen een aardbeving, vulkaanuitbarsting of atoomkernreacties. Verder is het glas en/of de fundering ook niet inbegrepen. Maar dit kun je er vaak bij afsluiten. Ook zijn de losse onderdelen onroerend goed niet verzekerd. Dan hebben we het over banken, tuinmeubilair, voertuigen en elektronica. Een opstalverzekering is geen rede om nalatig te worden. Want als de schade ontstaat door je eigen toedoen, bijvoorbeeld door een raam open te laten staan waardoor de regen kortsluiting veroorzaakt of de boiler niet laten controleren binnen de gestelde regels daarvoor. Dan wordt er niets vergoed.

Variabele opstalverzekering

Er zijn een hoop dingen die een opstalverzekering beïnvloeden. Hier volgen in het kort wat voorbeelden, zodat je weet waar je op moet letten. Het begint ermee of je een koop- of huurwoning hebt. Ook het verschil tussen een appartement en huis speelt mee. Dan wordt er gekeken naar het inhoud van de woning en van wat voor materiaal het gemaakt is. Er ligt ook best wat nadruk op de keuken en badkamer omdat deze dure dingen beslaan. Het type woning en het aantal kamer speelt ook nog mee.

Aap die zich afvraagd wat een opstalverzekering precies is